Over ons

Na het behalen van ons SVH3 diploma en het volgen van een verdiepende cursus in Nederlandse wijn kwamen wij erachter dat er nog geen handzame gids was, die op provincieniveau, de Nederlandse wijn en spijs belichtte. Aangezien wij op dat moment al een grote voorliefde voor Nederlandse wijn hadden ontwikkeld was het idee voor De Nederlandse Wijn&Spijsgids geboren. 


Het samenstellen van deze gids was een bijzondere reis en is mede mogelijk gemaakt door de inzet van velen die geloven in de kracht van het delen van culinaire ervaringen. Met bijdragen van deskundige wijnmakers, gepassioneerde sommeliers en getalenteerde chef-koks, is deze gids een eerbetoon aan de rijkdom en diversiteit van de Nederlandse wijn- en spijscultuur.


Bladerend door de eerste editie, wordt u uitgenodigd om een ware ontdekkingsreis te maken door het rijke landschap van Nederlandse wijnen.


Van bekende klassiekers tot verborgen pareltjes die wachten om ontdekt te worden, deze gids biedt een schat aan informatie en inspiratie voor elke wijnliefhebber en fijnproever. Naast 150 wijn – spijscombinaties en informatie over Nederlandse wijngaarden en restaurants die Nederlandse wijn schenken wordt er ingegaan op de Nederlandse wijngeschiedenis, hybride druivenrassen, wijnclassificaties, de kunst van het wijnproeven, wijn-spijs etc. 


De Nederlandse Wijn&Spijsgids zal jaarlijks verschijnen en is veel meer dan slechts een informatieve gids; het is een uitnodiging om samen te genieten, te leren en te ervaren. Laten we daarom samen een toost uitbrengen op de prachtige kwaliteit en de verrassende diversiteit van de Nederlandse wijn en spijs!